Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et utseende, form og smak som får gjestene til å gispe av beundring. Men hvilke smaker skal dere satse på? Hva bør dere ha i bakhodet når dere bestiller drømmekaken? Vi har svarene!
Tekst: Anna Storm Foto: Adobestock.com
Det er ingen tvil om at bryllupskaken spiller en stor rolle på bryllupsdagen. Forventningene til kaken er som regel høye, både hos brudeparet og gjestene. Uansett om kaken skal inntas som dessert etter middagen eller som en søt avslutning på kvelden, skal den både være velsmakende og en fryd for øyet.
Kaketrender
Akkurat nå går det mye i trender på bryllupskaken, trendene gjelder smak og fremfor alt utseende. Modellen ”Naked Cake” slo gjennom for noen år tilbake og er fortsatt populær, men vi ser også stadig oftere bryllupskaker i sterke farger, noe som er helt herlig! Før var det mest vanlig med klassiske, hvite kaker, mens det i dag legges større fokus på farger og strukturer. Noe som kommer for fullt er ulike teknikker som for eksempel marmorering, sparkling og en metallic finish. Dekorerer man kaken med ekte bladgull og levende blomster skaper man garantert en wow-faktor!
Ha dette i bakhodet
Det første man bør gjøre i prosessen med å velge bryllupskake er å avtale et møte med konditoren for en konsultasjon og prøvesmaking før man bestemmer seg. I løpet av dette møtet får konditoren mulighet til å forklare visse viktige aspekter og brudeparet får anledning til å prøvesmake og finne smaker de forelsker seg i. Et aspekt som brudeparet har lett for å glemme er at bryllupskaken, i tillegg til å være flott og smake godt, også skal klare de tøffe utfordringene som stilles til en slik kake. For eksempel er det jo i dag mange brudepar som velger såkalt ”Naked Cakes” hvor kaken bare er dekket av et tynt lag smørkrem og gir skinn av en rustikk kake. Det mange ikke tenker på er at en slik kake fort kan bli ustabil dersom man ikke har gjort et godt grunnarbeid eller oppbevarer den i gal temperatur eller i et kjøleskap eller kjølerom som åpnes og lukkes mye (noe som påvirker temperaturen). Som regel er bryllupskakene ganske høye og ofte er de dekket med sugarpaste, marsipan eller smørkrem. Dette gjør dem mye mindre sårbare enn ”Naked Cake”. Dersom man er usikker på hvordan selskapslokalets kjølerom er, men likevel vil ha en”Naked Cake”, bør man kanskje satse på flere mindre og lave kaker i stedet for én stor.
Hvilken smak skal dere velge?
Fremdeles er det de tradisjonelle smakene som går hjem hos såvel brudepar som bryllupsgjester. Noen eksempler på slike smaker er sjokolade, sitron, bringebær og pasjonsfrukt. Det mest vanlige er at bryllupskaken består av to slags ulike fyll. Her kan man velge mellom både sikre smaker og mer sjeldne varianter. Brudeparets personlige smak og behag er kjempeviktig, men man skal også tenke på bryllupsgjestene. Når det gjelder kakebunner er det i dag mest vanlig med vanilje- eller sjokoladebunner. Dog kan man som brudepar alltids eksperimentere og smaksette også bunnene. En anbefaling er å spørre konditoren hva som fungerer.
En del av en fantastisk dag
Bryllupsdagen handler mye om enestående opplevelser og å skape fantastiske minner. Dette gjelder ikke minst bryllupskaken. For å få den kaken dere drømmer om er det viktig med god kommunikasjon med konditoren deres. Be om å få prøvesmake de ulike fyllene på forhånd, kanskje kan dere til og med prøvesmake en bit av den ferdige kaken? På den måten forsikrer dere dere selv om at kaken oppfyller det dere har drømt om . Hvert bryllup er unikt og slik skal også kaken være. Hent inspirasjon gjennom magasiner og internett og snakk med dyktige konditorer rundt om i landet.