Vårt bryllup: Eirin & Fredrik

Eirin og Fredriks bryllup - Foto: Lucky Thirteen

Planleggingen startet dagen etter frieriet. Vi ble enige om hva de viktigste elementene for dagen var for oss; gåavstand mellom kirken, festen og hotellet, fotografering og en sinnsykt god fest.

Tekst Brudeparet  |  Foto: Lucky Thirteen / www.luckythirteen.no

Frieriet

Vi har vært kjærester siden 2011, og har bygget hus og fått to barn. Sommerferiene tilbringer vi helst i Vadsø, og den 12/7-21 skulle vi på tur rundt idylliske Ekkerøy. Mens Eirin stekte vafler og pakket klar til tur, dro Fredrik og barna til byen for å handle kakao, og dro også innom gullsmeden for å kjøpe forlovelsesring uten at Eirin visste det. Helt ytterst på Ekkerøy, mens vi sjonglerte vafler, sukker og kakao, satte Fredrik seg på kne, tok frem ringen og spurte om vi skulle gifte oss. Det ble selvfølgelig et “Ja!”.

Planlegging og forberedelser

Planleggingen startet dagen etter frieriet. Vi satte datoen to år frem i tid, 9. September 2023, og ble enige om hva de viktigste elementene for dagen var for oss; gåavstand mellom kirken, festen og hotellet, fotografering og en sinnsykt god fest.

Etter at datoen var satt begynte jakten på lokalet og fotograf. Fotograf Kine fra Lucky Thirteen oppdaget vi gjennom den innholdsrike Instagram-siden hennes, og booket tidlig. Vi likte de nære og ekte øyeblikkene vi såg i bildene hennes, samtidig er hun både profesjonell og behagelig, noe som gjorde oss trygge. Hun har mange års erfaring som bryllupsfotograf og hadde strålende anmeldelser fra tidligere brudepar. 

Hver dag til og fra jobb kjører vi forbi Festiviteten i Larvik, et vakkert nyrenovert bygg med kafé i første etasje. De utsmykkede vinduene til festsalen i andre etasje falt vi pladask for. Etterhvert foregikk festplanleggingen med Carine og Ludvig; eiere av Ellings Kafé. For en duo! Vi følte oss svært godt ivaretatt under hele planleggingen, de har vært i bransjen i en årrekke og har mye erfaring som kom oss til gode.

Eirin lyttet til flere podcaster i løpet av planleggingsperioden, og fikk mest nytte av “Bryllup for begyndere”, “Bryllupssnakk”, “Bryllupsglede” og “The Unfiltered Bride”. Sosiale medier som Instagram, TikTok og YouTube var hjelpsomt i planleggingsfasen. Vi opprettet tidlig en egen mailadresse forbeholdt bryllupet, og en Google-mappe for å holde orden på alle ideene og tipsene som kom underveis. Et eget dokument ble som “bibelen” og inneholdt alt fra kontaktpersoner, detaljerte kjøreplaner, pakkelister, oversikt over dekor, gjesteliste, bordkart/bordplassering osv. Etsy ble brukt for å kjøpe personlig gjestebok og accessories. Canva ble brukt for å designe trykksaker.

I kombinasjon med fargene vi finner i naturen tidlig på høsten, fant vi inspirasjon til fargetema i vakre Hammerdalen i Larvik med de gamle røde teglsteinsbygningene, og valgte farger som terracotta, beige, rustrød og kalk til vårt fargetema. I stedet for en kontrastfarge valgte vi diskokuler for å bryte opp og tilføre partyfaktor.

Vi malte omtrent 40 små vaser med “kalkmaling” (maling + natron), rustrødt stoff ble kjøpt inn og brukt som pynteduker. Fredrik er snekker, og fikk i oppdrag å lage rammer til velkomstskiltene, en discobue og et halvmåneformet hovedbord. Ideén om et unikt hovedbord kom fordi vi ønsket å ha øyekontakt med våre barn og foreldre som også satt ved hovedbordet. På den måten følte vi oss mindre på “utstilling” under middagen. Discobuen besto av omtrent 60 discokuler, og var et blikkfang gjestene brukte som bakgrunn for foto til gjesteboken.

Eirins forlovere, Mia og Birgitte, var også toastmastere. De er kreative, morsomme og passe vågale, og viste seg å være det perfekte paret for å sette stemningen og holde en rød tråd gjennom dagen.

Bryllupsfest - foto: Lucky Thirteen

Bryllupshelgen

Vi pyntet dagen før, og i forkant ble all dekor nøye organisert og pakket i gjennomsiktige bokser slik at det var oversiktlig for alle som skulle hjelpe. At festlokalet er så vakkert i seg selv gjorde jobben med å pynte lokalet enkelt. Da blomstene fra RubyElise kom til lokalet begynte Eirin å gråte av glede. Alle de løse detaljene som hadde sust rundt i hodet de siste to årene falt på plass, og det gikk opp for oss at den store dagen var her!

Det kom tilreisende bryllupsgjester fra Stavanger, Bergen og Kristiansand. Alle bodde på hotellet som ligger ved siden av Festiviteten, dette gjorde at vi på fredag kveld kunne slappe av i hotelloungen med en drink for å hilse på alle som hadde reist langt for å feire oss.

Vi sov sammen på hotellet, og på bryllupsdagen var vi oppe tidlig. Været var perfekt; overskyet, behagelig temperatur og ikke regn. Eirin ordnet med sminken selv, før hun ble hentet av forloverne og barna på vei til frisørsalongen. Da klokken ble tolv ankom fotografen til frisøren for å ta de siste bildene fra brudens forberedelser.

First look og prosecco lunsj

Fredrik dro med sin bror og forlover, Ole, til Hammerdalen hvor vi skulle ha first look og portrettbilder. Fotografen tok med seg barna og møtte Fredrik der. Eirin og forloverne kom til stedet vi hadde valgt å ha first look; foran to store støpejernsvinduer. Det var en ut-av-deg-selv opplevelse og veldig emosjonelt å se hverandre i bryllupsantrekk etter nesten 13 år som kjærester! 

Etter first look-bildene gikk forloverne og brudepikene til Café Sliperiet hvor vi hadde reservert et område ved uteserveringen. Brudeparet tok portrettbilder blant de vakre rustikke teglsteinsbygningene før vi møtte resten av brudefølget på caféen for lunsj og bobler. Det var herlig å slappe av og nyte et glass før det bar videre til vielse.

Vielsen

Vielsen startet 15:30 i Larvik kirke. Brudgom, brudefølget og fotograf dro til kirken for å ta imot gjestene. Brudepikene delte ut vielseprogram. På baksiden av programmet hadde vi laget en QR-kode med link til en google-fotomappe hvor vi inviterte gjestene til å dele bilder og videoer fra bryllupsdagen. Vielsen var mobilfri, men vi hadde likevel avtalt med noen få personer at de skulle ta bilder og filme under vielsen. 

Dørene ble åpnet da pianisten spilte ”Married life” fra filmen Up på piano. Det var en fantastisk opplevelse å se alle gjestene som gledet seg for oss. Vi hadde nydelige soloinnslag med sanger som betyr mye for oss; “Ikke som de andre” av Sondre Justad, og “Tusen år” av Eva Weel Skram. Ved utmarsjen ønsket vi å markere at nå skulle det feires. Organisten spilte “I’m gonna be (500 miles)” av The Proclaimers på orgel, dette satte stemningen og flere av gjestene begynte å synge med! I midten av utmarsjen hadde vi avtalt med fotografen å gjennomføre en “dipp”.

Vi kjørte fra kirken i en Porsche Targa kabriolet. Vi følte oss høye på kjærligheten, cruiset rundt i byen og dro spontant innom Eirin sin arbeidsplass for å hilse på sykepleierkollegaer før vi kjørte mot Festiviteten.

Mingling - foto: Lucky Thirteen

Mingling i Festivitetshagen

Gjestene fikk velkomstdrink i Festivitetshagen mens de minglet og tok bilder til gjesteboken med discobuen. Da vi ankom Festiviteten snek vi oss opp til festsalen med fotografen for å ta bilder i en ferdig pyntet sal. Vi øvde en siste gang på brudevalsen siden fotografen ikke skulle være med senere på kvelden, før vi ble med på minglingen. Et av våre favorittbilder fra dagen er et i svart-hvitt fra da vi danser alene i festsalen.

Vi hadde en time til mingling med gjestene før bordsetning, og valgte å servere bryllupskaken i samme slengen. En enkel, men vanvittig god én-etasjes marsipankake fra Nevlunghavn Bakeri.

Da toastmasterne informerte gjestene om at det var på tide å finne bordet sitt oppe i festsalen dro vi inn på et rom vi disponerte på huset. Vi fikk et øyeblikk alene, og tid til å fikse hår og sminke mens vi ventet på at gjestene skulle finne plassen sin.

Bryllupsmiddag og fest

Toastmasterne annonserte vår entré til festsalen til en remikset 90-talls låt. Det var vanvittig moro å komme inn i salen med alle gjestene som trampeklappet oss opp til hovedbordet. Carine, Ludvig og servitørene serverte oss mat og drikke som om vi var kongelige! Det var sømløst levert!
Vi fikk høre mange vakre og morsomme taler, og den beste overraskelsen var da våre to døtre på 8 og 10 år holdt tale. De røpet hemmeligheter og fortalte morsomme anekdoter som fikk hele salen til å le! 

Før fotografen skulle dra hadde vi lagt inn pause i middagen for å ta bilder ute like før solen gikk ned. Vi gikk ned til sjøen og tok noen av de siste bildene for dagen i et magisk kveldslys.

For å markere avslutningen på det “formelle” avsluttet toastmasterne og venner middagen med en runde med shots til alle! Vi tok en lengre pause, så folk fikk strekke på beina mens lokalet ble ryddet klart til fest. Discobuen ble båret opp på dansegulvet, og DJ’en rigget seg klar. Eirin skiftet antrekk til en hvit jumpsuit, Fredrik skiftet til hvite sneakers. Vi danset brudevalsen til “Hellig” med Arif før festen startet på ordentlig! Og for en fest det ble! Vi var begge innforstått med at for å få til et livlig dansegulv må brudeparet selv være på dansegulvet. Vi ble gjennomsvette i løpet av kvelden! Vi danset med hverandre, venner og familie fra kl. 23:00-02:30, discokulene fløy over dansegulvet, og vi hadde vår livs beste fest! Da kvelden var omme gikk vi i lykkerus tilbake til hotellet, slitne og fornøyde etter å ha fått til en så minnerik bryllupsdag.

Kort om bryllupet

Frieriet: Fredrik fridde 12/7-21.

Vielsen: Larvik kirke.

Festen: Festiviteten i Larvik.

Brudens antrekk: Brudekjole fra Modeca, modellen heter Olena og er kjøpt på Brudesalongen i Larvik.

Øredobber og smykke fra Untamed Petals. Hårpynt fra Lila Silk & Co. Sko fra Marco Tozzi og veske fra Aldo. Jumpsuit fra Hope & Ivy.

Brudgommens Antrekk: Dress og sko fra Tiger of Sweden, kjøpt på VOLT. Skjorte fra Riccovero. Sløyfe fra Belfast Bow Company (kjøpt gjennom Etsy).

Ringene: Brudens ring: 2 mm med diamantrekke.

Brudgom: 3 mm klassisk enkel gullring.

Maten:
Forrett: Kaldbakt laks med avokadokrem.
Hovedrett: Langtidsstekt kalv m/ tilbehør.
Dessert: Sjokolademousse med bringebærskum.

Fotografen: Kine fra Lucky Thirteen fanget alle de vakre øyeblikkene fra dagen vår.

Blomster: Alle blomster ble levert av RubyElise i Sandefjord.

Antall gjester: 65

Det beste på bryllupsdagen: Å høre lyden av samtaler og latter fra gjestene rundt alle bordene under festmiddagen var en god følelse. Vi husker vi så på hverandre med et blikk som sa “vi klarte det!”.

Morgengaver: Eirin fikk en perlering og et armbånd i gull. Fredrik fikk en klokke.

Bryllupsplanleggingen: Det var en morsom og tidkrevende prosess! Det var viktig med struktur fra starten av, og vi fikk mye inspirasjon og tips gjennom podkaster og sosiale medier.

Les mer

Vårt bryllup: Eirin & Fredrik

De viktigste elementene for oss var gåavstand mellom kirken, festen og hotellet, fotografering og en sinnsykt god fest.

Drømmebryllup i Italia – Victoria og Tom

Les om Victoria og Toms drømmebryllup i de vakreste omgivelser i Toscana.

Vårt bryllup: Mildrid & Jon Olav

Les om Mildrid og Jon-Olavs herlige og fargerike bryllup som inneholdt både konfetti, musikk, taler, dans og stjerneskudd.

Del dine beste bryllupstips!

Hva var ingrediensene som gjorde bryllupet ditt magisk? Gi oss dine beste tips!

Lilly & Nahoms bryllup

”Bryllupet var en helt surrealistisk opplevelse, som jag bara vil spille om og om igjen i hodet mitt.”

Vårt bryllup: Thea & Tor

"Det som var viktigere enn at alt skulle være fint og flott og luksuriøst, var at vi skulle ha en…

Sandra og Mattias idylliske hagebryllup

Det 90 år gamle huset i Fredrikstad med en stor, idyllisk hage, var et perfekt sted å skape gode minner…

Intimt bryllup i Italia

Et vennepar viste oss noen bilder av foreldrene sin villa i Piemonte i Italia, og sa at “her er det…

Vårt bryllup: Anja og Per

Her forteller brudeparet om sitt nydelige sommerbryllup og gir deg dessuten noen gode tips til bryllupsplanleggingen din!

Vårt bryllup: Katja og Nate

Her kan du lese om Katja og Nates vakre bryllup på Sola Strand Hotell!

Vårt bryllup: Helga & Rikard

"Det beste med dagen var at alle våre var samlet på et sted, det var så mye latter og gjennomsyret…

Vårt bryllup: Isabel & Bård

Brudeparet valgte et helt unikt lokale for både vielse og fest; Kirkesalen i Koldinghus, Danmark

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Husk, det er kjærligheten som skal feires!

Dagen var planlagt i lang tid og til den minste detalj, noe som gjorde det lett for oss å slappe…

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Vårt bryllup: Linda & Haakon

Gleden er stor, mange telefonsamtaler blir tatt denne kvelden, til familie og nære venner. Resten av kvelden nytes i sofaen…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Vinn ditt drømmebryllup!

Konkurranse i samarbeid med Prosjekt Bryllup EXPO der du kan vinne produkter og tjenester til ditt drømmebryllup!

Les mer

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Les mer

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Les mer

Vårt bryllup: Eirin & Fredrik

De viktigste elementene for oss var gåavstand mellom kirken, festen og hotellet, fotografering og en sinnsykt god fest.

Les mer

Finn din bryllupsfotograf!

Bryllupsbildene skal leve videre også etter bryllupet. Finn din fotograf her!

Les mer

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Les mer

Drømmebryllup i Italia – Victoria og Tom

Les om Victoria og Toms drømmebryllup i de vakreste omgivelser i Toscana.

Les mer

Vårt bryllup: Mildrid & Jon Olav

Les om Mildrid og Jon-Olavs herlige og fargerike bryllup som inneholdt både konfetti, musikk, taler, dans og stjerneskudd.

Les mer

Del dine beste bryllupstips!

Hva var ingrediensene som gjorde bryllupet ditt magisk? Gi oss dine beste tips!

Les mer

Bryllupsbudsjett og kostnader

Prisen på et bryllup kan variere mye avhengig av mange faktorer som festlokale, mat, klær, underholdning og ikke minst –…

Les mer