Kjæresteparet Stine Hoslemo Sollie (32) og Remy Sollie (30) vant bryllupsfest til 100.000 kroner. Ti måneder senere fikk de en fantastisk og smakfull opplevelse sammen med 50 gjester på Bølgen & Moi i Kristiansand.
Tekst: Per-Jan Brekke Foto: Kjell Inge Søreide
– Ja, det ble akkurat slik vi hadde drømt. Det ble rett og slett en kjempefin dag, sier et strålende fornøyd brudepar.
Det var i desember i fjor at Bryllupsmagasinet og restaurantkjeden Bølgen & Moi utlyste en konkurranse på Facebook der de gav bort et bryllup i en av kjedens restauranter til en verdi av 100.000 kroner. Og 10. januar i år ble altså paret Stine Hoslemo (32) fra Kristiansand og Remy Sollie (30) fra Sandefjord trukket ut som de heldige vinnerne. Paret, som er foreldre til Alexander (2) og Amalie (8 mnd.), var naturlig nok strålende fornøyde med ”bryllupsgaven”.
VANT DRØMMEBRYLLUP
– Det føltes helt fantastisk å vinne, og det tok en stund før jeg skjønte at det var sant. Så heldig pleier ikke jeg å være, uttalte Stine til Bryllupsmagasinet den gangen. Tobarnsmoren, som er sykepleier av yrke, hadde egentlig planlagt et lite bryllup med nærmeste familie, men så var det brått duket for mye mer.
Det vordende brudeparet fikk nemlig anledning til å arrangere sitt eget drømmebryllup for over 50 gjester i tett samarbeid med Bølgen & Mois arrangementsplanleggere. Og nøyaktig ti måneder etter at de ble trukket ut; lørdag 10. november, kunne det heldige paret ”cashe inn” den store premien på Bølgen & Moi i Kristiansand etter først å ha blitt viet borgerlig på Kilden Teater og Konserthus.
BØLGEN ORDNET OPP
I tillegg til treretters middag, pådekking og pynting hadde Bølgen & Moi i Kristiansand ordnet med nattmat, egen DJ, lys-rigg, projektor, mikrofoner samt gjort en egen bar tilgjengelig for bryllupsgjestene.
– Bølgen & Moi har god erfaring med å arrangere brylluper, og det er alltid like gøy og givende å arrangere selskap for kjærestepar som har sin aller fineste dag i livet. Beliggenheten her i Kristiansand, rett ved sjøen og nær Kilden, gjør dessuten at våre lokaler er spesielt ettertraktet i denne forbindelse, sier daglig leder Stian Tungland som opplyser at de kan arrangere bryllup for opptil 100 gjester.
– SYKT DEILIG
– Det var sykt deilig å få så mye hjelp med planleggingen og vite at middag og lokaler var klappet og klart. Vi fikk rett og slett en fantastisk dag og vi storkoste oss skikkelig, sier Stine som startet den store dagen på Clarion Hotel Ernst der hun hadde overnattet fra dagen før.
– Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita Klippoteque. Etter vielsen på Kilden gikk turen til Bølgen & Moi der vi fikk oppleve en fantastisk bryllupsfest med en ferdig pyntet restaurant og profesjonelle servitører som gjorde sitt ypperste for at vi skulle trives. Både maten og vinene var kjempegod, og det var også tilbakemeldingen vi fikk fra alle de andre gjestene, forteller Stine Hoslemo Sollie som på vegne av seg selv og brudgom Remy Sollie ønsker å rette en stor takk til Bryllupsmagasinet og Bølgen & Moi for et flott bryllup.
Fakta:
Hvem fridde og hvordan: Remy fridde hjemme i stua en helt vanlig fredag morgen i mars 2017, noe som gjorde at bruden ble ekstra gledelig overrasket.
Vielsessted: Borgerlig vielse på Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand
Selskapslokaler: Bølgen & Moi i Kristiansand
Brudens klær: ”Den lille ekslusive” i Søgne
Brudgommens klær: ”Sønnik” i Kristiansand
Ringene: Gullring med diamant til bruden, gullring til brudgommen, begge fra Berglihn gullsmed i Kristiansand
Maten: Bølgen & Moi i Kristiansand
Bryllupskaken: Fra Dampbageriet i Kristiansand
Fotografer: Under bryllupsfesten: Kjell Inge Søreide/www.fundamentet.no, under vielsen: Navid Jevan
Bryllupsmenyen
– Trenden er at brudeparene er opptatt av sesongbasert råstoff og retter. I tillegg er de bevisste på å treffe et stort publikum. Det ender derfor ofte med at man velger en spennende og kanskje litt uventet forrett. Deretter er det vanlig å ”safe” litt med hovedrett og velge noe de liker selv og som man tror også treffer ganene til de fleste av gjestene, forteller daglig leder hos Bølgen & Moi i Kristiansand, Stian Tungland.
Stine og Remys treretters:
(Satt opp etter brudeparets egne ønsker)
* Forrett: Lavtemperert laks 38 med agurkbånd, pepperrot, Røros-rømme, brødchips og syltet løk
** Hovedrett: Helstekt dåhjortfilet, servert med marinert rosenkål, krokett, selleri, portvinssaus og hasselback potet gratinert med parmesan
*** Dessert: Créme Brûlée med norske epler, karamelliserte mandler og calvados-iskrem
Vinmeny:
Forrett: Paine de Moine, Gassier (Rosevin)
Hovedrett: Rosso de Montalcino, Capanna 2015
Dessert: Altenberg, Auslese Rieseling
Nattmat:
Grillede Angus-burgere, anrettet og servert fra kjøkkenbenken med alt det gode tilbehøret man ønsker.
Bølgen & Moi
* Bølgen & Moi ble startet i 1995 av kokken Trond Moi og vinkelner Toralf Bølgen med en visjon om å gi gjestene en opplevelse inspirert av samspillet mellom mennesker, mat, vin og kunst.
* Duoen tok over Kafé Piruetten på Henie Onstad, og nå består virksomheten av blant annet syv restauranter; henholdsvis Briskeby, Tjuvholmen, Kristiansand, Stavanger, Drammen, Gardermoen og Flesland, med til sammen over 180 ansatte.
* I tillegg har Trond Moi og Toralf Bølgen også skrevet en rekke bøker og driver i tillegg en utstrakt kurs- og konsulentvirksomhet.